söndag 17 februari 2013

Är jag ute och seglar på en köttmacka?

Förra veckan var det hästköttet i Findus lasagen.

Nu läser jag bland annat i både Svenska Dagbladet och i Dagens Nyheter om att spår av tarmbakterien EHEC hittats i ett parti på 18 ton hamburgare och kebab efter att två barn smittats i Västerår i januari. Partiet kött kommer från ett slakteri i Holland.

Som vanligt händer allt samtidigt eller är det bara en slags svallvåg som gör att när man finner EN skandal så förstoras alla de andra upp och uppmärksammas mer pga den första stora skandalen?

Jag tror nänmligen att det är vanligt att kött återkallas oftare, utspritt under hela året, pga olika smittor som hittas, men att det inte skrivs om det i samma omfattning eftersom det inte nyss varit någon större skandal.

Eller är jag ute och seglar nu? På en macka med kött som pålägg?



/Tibbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar