fredag 25 november 2011

Trevlig helg - och en VIKTIG tankeställare! (OBS, LÄS DETTA).

Jag vill ta tillfället i akt och önska er alla en trevlig helg.

Men samtidigt som jag gör det så ägnar jag även en medlidande tanke till alla de barn som lever med föräldrar i missbruk och/eller i fattiga förhållanden, till alla de barn som är utsatta för mobbning eller andra övergrepp - fysiska eller psykiska - och till alla de barn som på andra sätt far illa i vårt samhälle.

I första hand är det föräldrarna som har ansvaret för sina barn, men det är även ett samhällsproblem - och vad kan vi som ÄR samhället egentligen göra för att hjälpa alla dessa barn? Hur ska vi uppmärksamma dem på vilka organisationer/myndigheter de kan vända sig till för att få hjälp?

Många av de barn som far illa kan verka normala när de är i skola, på dagis, på fotbollsträningen, omgivningen märker inget för att barnet är "en glad liten prick" fast glädjen kanske beror på att det fått chansen att smita hemifrån en stund, att slippa vara hemma hos problemen ett tag. Det är inte alltid vi som är omkring ett barn vet hur barnet har det hemma.

Hur ska vi bli uppmärksamma på att något är galet? Hur ska vi kunna ge barnen vårt stöd när vi inte vet? Vi måste se till att alla barn har bra information på vart de kan vända sig när de har problem och det ska vara LÄTT för dem att ta den kontakt som behövs för att få rätt hjälp på rätt plats och framförallt i rätt tid.

Något att grunna på nu när det snart är jul.

/Tibbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar