fredag 20 januari 2012

Är pappor bara skit?

Jag läser en artikel i Aftonbladet, en artikel som handlar om en professor vid Göteborgs Universitet vid namn Annica Dahlström som skrivit en bok som heter ”Könet sitter i hjärnan” där hon påstår att de flesta män är olämpliga att ta hand om små barn, att pappor är farliga och kan skada sina barn allvarligt.

Professorn och hennes bok möts av massiv kritik och det förstår jag, och jag håller med kritiken. Självklart har hon fel, fel, FEEEL. Män i allmänhet och pappor i synnerhet är viktiga för sina barn och är faktiskt känslomässigt mogna att ta hand om barn, vi KAN faktiskt vara försiktiga när vi vill och framförallt när vi tar hand om barn. Vi vill ju inte skada våra barn varken fysiskt eller psykiskt. Tvärtom.

Så denna professor som nu kränker både mig och alla andra pappor/män kan ta och bränna upp sina böcker och hålla sina åsikter för sig själv i sin trångsynta lilla feministvärld. Och jag tycker regeringen ska frånta henne hennes professorstitel.



/Tibbe

2 kommentarer:

  1. Väldigt märkligt uttalande med tanke på att brotten mot barn har ökat kraftigt och att vi finner fler och fler fall där kvinnorna faktiskt är brottslingarna. Att kvinnor kanske har ett annat band med barnen för att dom bär på dem och ammar dem kanske man kan förstå men 2012 har visat att pappor kan vara precis lika duktiga med barnen om dom bara får chansen. Man kanske skulle fokusera på våldet och övergreppen som ökar mot barn och lägga ner feministsnacket. Argumentet är lika korkat som tidigare förslag om att lägga en extra skatt på männen för kvinnovåld.

    SvaraRadera
  2. Män är såklart inte sämre pappor... Rent instinktivt så undrar jag om den här kvinnan som skrivit boken inte själv råkat ut för en far som inte tagit hand om henne på rätt sätt? Vad vet jag? Är varken psykolog, terapeut eller något liknande. "Bara" en mamma som har både en underbar far till mina barn OCH bonusfar. Kan det bli bättre...? :)
    Vill dessutom tillägga att jag tror att papporna är ännu mer försiktiga än vi mammor när barnen är nyfödda just för att de tycker att de är så små/sköra.

    SvaraRadera