torsdag 27 oktober 2011

Otroligt att säkerheten är så låg

Jag läser i tidningarna om alla dessa hackerattacker där lösenord och användaruppgifter stulits och spridits i enorm omfattning.

Otroligt att sajternas säkerhet är så låg!

/Tibbe

1 kommentar:

  1. Jo, visst är mycket sajternas fel, men man ska inte förringa användarens ansvar. En som har lösenord som inte ser ut som detta: Vl&gpv^wnfJBd@J#CrE8b7z1&KYiNV är minst lika skyldiga. Nåja, nu är detta ett extremt lösenord som tar några år med en Craydator att knäcka från en normal databas, men även om man inte använder lastpass.com och deras lösenordshanterare så kan skulden lika väl delas med användare som använder lösenord som tommy1209 och liknande.
    Det är nämligen de som har så lätta lösenord som enkelt blir knäckta. inte de som har en massa specialtecken som i exemplet ovan.

    Det är inte så märkvärdigt att vara säker med sina lösenord. Tips: se lastpass.com som är gratis och man behöver bara komma ihåg ett lösenord för att vara säker. Lastpass kommer ihåg alla olika lösenord, oavsett hur komplicerade de är, i vilken någorlunda känd webläsare som helst. Man kan tom använda lastpass på ett internetcafe i mörkaste ukraina utan risk.

    /Juha T.

    SvaraRadera